2018-03-19

«Укрнафта» відремонтувала колтюбінгову установку МК-20Т

Фахівці Полтавського тампонажного управління ПАТ «Укрнафта» завершили ремонт та випробування колтюбінгової установки МК-20Т.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

На даний момент, установка почала технологічні операції на свердловинах «Укрнафти» на сході. Також обладнання буде експлуатуватися в рамках приватних замовлень клієнтів.

«Колтюбінгова установка МК-20Т, яка з 2013 року знаходилась в довготривалому ремонті, вчора вирушила на Глинсько-Розбишівське нафтогазоконденсатне родовище. А сьогодні установка вже на свердловині» – йдеться в повідомленні компанії.

Довідка: МК-20Т – колтюбінгова установка середнього класу, змонтована на автомобільному шасі, максимальне тягове зусилля інжектора – до 27 000 кгс, максимальний діаметр безмуфтової довгомірної труби (БДТ) – до 44,45мм. Використання безмуфтової довгомірної труби, що є складовою колтюбінгової установки, дозволяє проводити ремонт свердловин без глушіння з постійною герметизацією гирла.Це дає змогу зменшити загальні витрати на ремонт, скоротити час ремонту свердловин до 3-5 днів (проти 1-1,5 місяці при традиційному ремонті з використанням підіймача КРС), та значно знизити ризики забруднення навколишнього середовища.