2024-06-13

Укрнафта підписала два меморандуми про будівництво газової генерації

Це меморандум про взаєморозуміння з Siemens Energy Global GmbH & Co. KG. Угода допоможе отримати експертизу та розробити нові проєкти на основі парових і газових турбін для комбінованого виробництва тепла та електроенергії, повідомляє Ukrnafta на своєму веб-сайті.

Також «Укрнафта» підписала меморандум про співпрацю з Deutsche Bank AG, що дасть можливість залучити німецькі кошти на будівництво нової маневрової української енергетики.

«Найважливіше питання зараз - зміцнення української енергосистеми, зруйнованої російськими атаками. Децентралізація та підвищення ефективності. «Укрнафта» стала частиною цього процесу. Це входить в ESG стратегію компанії, зокрема як органічний процес розширення ланцюжка доданої вартості. Також це важливо з точки зору соціальної відповідальності компанії», - зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький на полях Конференції з відновлення України - Ukraine Recovery Conference URC-2024 - що відбувалась у Берліні.

Раніше «Укрнафта» за підтримки European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) та Кабінету Міністрів України розпочала підготовку до будівництва потужностей маневрової генерації електроенергії.