2024-06-13

Ірак зобов'язався компенсувати перевиробництво нафти в 2024 році

Міністерство нафти Іраку заявило 12 червня, що воно повністю віддане компенсації будь-якого перевиробництва сирої нафти в 2024 році, посилаючись на оцінки вторинних джерел перевиробництва на 203 000 барелів у травні вище рівня, узгодженого з ОПЕК+.

Як повідомляє Reuters, міністерство «зобов'язується досягти необхідного в угоді рівня виробництва в 4 мільйони барелів на день у червні та наступних місяцях, на додаток до компенсації надлишкового виробництва з початку цього року протягом компенсаційного періоду, який триватиме до Вересень 2025 року», — йдеться в повідомленні.

ОПЕК+, яка об’єднує Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи росію, з кінця 2022 року здійснила серію скорочень видобутку, щоб підтримати ринок.

2 червня ОПЕК+ погодилася продовжити скорочення на 3,66 мільйона барелів на добу на рік до кінця 2025 року та продовжити останнє скорочення на 2,2 мільйона барелів на добу до кінця вересня, а потім поступово припинити його протягом року, починаючи з жовтня.

Перед цією зустріччю міністр нафти Іраку 12 травня заявив, що його країна зобов’язана добровільно скоротити видобуток, узгоджене з ОПЕК.