2019-11-01

Укргазвидобування збільшило чистий прибуток на понад 250 млн грн

За 9 місяців 2019 року АТ «Укргазвидобування» збільшило чистий фінансовий результат на 258 млн грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та отримало 21,412 млрд грн чистого прибутку.

Відповідно до оновленої стратегії Укргазвидобування зосереджується на нарощенні капіталу для подальших інвестицій у виробництво. Чистий прибуток вдалося збільшити на понад 250 млн грн. Продовжили реалізовувати проекти, націлені на втримання темпів природнього падіння видобутку, яке становить близько 1,5 млрд м3 щороку.

Так, за 9 місяців 2019 року:

- ввели в експлуатацію 49 газових та 6 нафтових свердловин;
- виконали 100 операцій з ГРП, додатковий видобуток від яких становить 345 млн м3;
- виконали 509 операцій колтюбінговими установками, додатковий видобуток від яких становить 179 млн м3;
- отримали результати спеціалізованої обробки та інтерпретації даних Святогірської площі після проведених польових сейсморозвідувальних робіт 3D за широкоазимутальною методикою досліджень; - виконали 1638 геофізичних операцій на свердловинах Укргазвидобування.

За результатами реалізації вказаних виробничих проектів впродовж 9 місяців Укргазвидобування передало на потреби населення 10,183 млрд м3 газу.

Як зазначив Андрій Фаворов, директор з інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу України - «З одного боку ми працюємо над тим, щоб накопичити кошти для фінансування інвестиційних проектів, які дозволять втримати базовий видобуток. З іншого боку ми працюємо над покращенням виробничих процесів і вже зменшили виробничо-технологічні витрати. Продовжуємо активно працювати над партнерськими проектами зі збільшення видобутку. Спільно з канадською компанією Vermilion направили на розгляд міжвідомчої комісії Кабінету Міністрів проект угоди про розподіл продукції за отриманими площами. Відбуваються візити компаній, що пройшли кваліфікацію в рамках проекту PEC (контракт зі збільшення видобутку), на потужності Укргазвидобування у Західній Україні».

Не зважаючи на зменшення ціни реалізації блакитного палива, компанія продовжує виконувати податкові зобов’язання перед державою та за 9 місяців 2019 року сплатила 35,5 млрд грн обов’язкових платежів та 13,6 млрд грн дивідендів.