2021-06-01

«Укренерго» перероблятиме будівельні відходи вітчизняною технікою

Системний оператор «НЕК «Укренерго» самостійно перероблятиме будівельні відходи після реконтрукцій та будівництв підстанцій, для цього компанія придбала універсальний промисловий подрібнювач українського виробництва - IMPAKTOR 250.  Про це повідомила пресслужба ОСП.

Як зазначили в «Укренерго», політика відповідального поводження з відходами з будівництва відповідає Національному плану управління відходами до 2030 року.

«Наразі в Укренерго триває Комплексна програма автоматизації підстанцій, яка передбачає реконструкцію та технічне переоснащення всіх підстанцій Компанії. Під час робіт на цих об’єктах накопичуються великі обсяги бетону, більша частина якого є неліквідною. Це насамперед залізобетонні конструкції з тонкою арматурою (фундаменти, портали, стійки, плити перекриття, дорожні плити, відходи асфальтобетону, тощо)», - зазначають в «Укренерго».

Також пресслужба системного оператора зазначає, що після реконструкції однієї підстанції може залишатися понад 4 тис тонн бетону, а його утилізація може коштувати близько 1000-1500 грн за 1 кубічний метр. Український подрібнювач IMPAKTOR 250 може переробляти до 100 тонн відходів за годину.