2008-04-24

Україна. Геологорозвідка ведеться з порушеннями: робота обладнання призупинена

Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області здійснені перевірки щодо готовності до весняно-польових робіт 5-и підприємств, які ведуть геологорозвідувальні роботи, а саме: ВАТ "Карпатське управління геофізичних робіт" (КУГР), Івано-Франківської експедиції з геофізичних досліджень у свердловинах (ЕГДС),  геофізична партії №54 Західноукраїнської геофізичної розвідувальної експедиції (ГП-54), Калуської нафтогазорозвідувальної експедиції, Прикарпатського державного підприємства "Спецгеологорозвідка".

Так, на вищевказаних підприємствах складено акти готовності партій і загонів до виїзду на польові роботи згідно вимог п.п.2.1.5; 2.1.7 "Правил безпеки на геологорозвідувальних роботах". Всі працівники і посадові особи пройшли перевірку знань нормативно-правових актів з охорони праці та періодичні медичні огляди.

Однак, виявлено низку порушень, зокрема, в Калуській НГРЕ відсутнє огородження вентилятора двигуна бурового верстата БА-50, немає надписів «відкрито-закрито» на засувках противикидного обладнання, несправний манометр на компресорі, бурова установка не укомплектована переносними електроліхтарями, не працює аварійне освітлення у привишкових приміщеннях.

У Прикарпатському ДП "Спецгеологорозвідка" на буровому верстаті СКБ-4 не проведено діагностичне обстеження бурової вежі і обладнання, не здійснюються випробовування бурових ключів, ручного інструменту та елеваторів, несправний манометр на насосі НБ-32.

За результатами перевірок виявлено 55 порушень, призупинено 5 одиниць обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 5 посадових осіб і працівників, яких оштрафовано на загальну суму 374 грн.

Держгірпромнагляд