2009-07-10

Україна. «Асканія-Нова» увійшла до 28 претендентів, які тепер боротимуться за одне з 7 місць на звання природне чудо світу

За підсумками півфіналу, з 77 учасників «Асканія-Нова» увійшла до 28 претендентів, які тепер боротимуться за одне з 7 місць на звання природне чудо світу!

Біосферний заповідник "Асканія-Нова" входить в когорту 100 кращих заповідників і національних парків світу, є найстарішим степовим резерватом планети, що поєднує суто природні екосистеми зі штучно створеними, такими як зоопарк з напіввільним утриманням тварин та дендрологічний парк на штучному зрошенні. Якщо за часів засновника відвідувачів вражала рукотворна оаза серед степу, то зараз більшість знаних експертів захоплюються саме степом, який дивом зберігся в таких розмірах на зовсім доступній для руйнування технічними засобами території. Як осередок збереження біорізноманіття, Асканія-Нова вигідно відрізняється від багатьох інших претендентів тим, що рослинний і тваринний світ тут можна не тільки побачити, але й отримати інформацію про біологію видів, їх значення в системі природи, сфотографувати на згадку тварин і рослини, або самому попозувати на їхньому фоні.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України