2021-04-12

УГВ замовить послуги з мікросейсмічного моніторингу ГРП

УкрГазВидобування оголосило тендер щодо замовлення послуг пов’язаних із сейсмічними даними, (з мікросейсмічного моніторингу гідророзриву пласта з наступною інтерпретацією даних) на замовлення департаменту нетрадиційних ресурсів. Послуги оцінюються в приблизно 83,56млн грн (з ПДВ). Повідомлення про це розміщено на порталі Prozorro.

Закупівлею передбачено поверхневі сейсмічні спостереження навколо свердловини в процесі проведення гідророзриву пласта (ГРП/БГРП) з їх наступною обробкою, структурною і динамічною інтерпретацією з ціллю:

- визначення положення, напрямку і розмірів тріщин в пластах, підданих ГРП (визначення азимутів, протяжності тріщин і оцінка зон ймовірного проникнення пропанту в пласті).

- оцінка ефективності проведення ГРП з використанням результатів мікросейсмічного моніторингу, поліпшення технології проведення ГРП в газонасиченому колекторі з метою збільшення припливу ВВ сировини.

Глибина проведення операції з ГРП - 5550м, пластовий тиск - 550 атм, температура 140°С.

Очікувані параметри гідравлічного розриву пласта (ГРП): 1 стадія на 1 свердловину, з використанням пропанту масою до 180 тон/стадія.

Очікувані параметри багатостадійного гідравлічного розриву пласта (ГРП): 15 стадій на 1 свердловину, з використанням пропанту масою до 120 тон/стадія.

Передбачено наступні етапи проведення мікросейсмічного моніторингу ГРП:

1. Проєктування системи спостереження;
2.Польові дослідження;
3. Камеральні роботи.