2021-04-12

Аерокосмічна галузь тестує 100 % поновлюване авіапаливо

Група фахівців аерокосмічної галузі розпочала перше в світі дослідження викидів в польоті з використанням 100 % екологічно чистого авіаційного палива (SAF) на комерційних пасажирських літаках. Про це передає Enkorr

Для запуску новаторського проєкту «Викиди і вплив альтернативних видів палива на клімат» (ECLIF3), який вивчає вплив 100 % SAF на викиди і льотні характеристики літаків, об'єдналися чотири компанії: Airbus, німецький дослідницький центр DLR, Rolls-Royce і виробник SAF фінська Neste. 

Результати дослідження, яке буде проводитися з використанням літака Airbus A350-900 з двигунами Rolls-Royce Trent XWB, підтримають зусилля щодо забезпечення готовності авіаційного сектора до широкомасштабного використання SAF як частини більш широкої ініціативи з декарбонізації галузі.

«SAF є життєво важливою частиною прагнення Airbus до декарбонізації авіаційної галузі, і ми тісно співпрацюємо з низкою партнерів, щоб забезпечити стійке майбутнє для авіаперевезень», - сказав Стівен Ле Моінг, менеджер програми нової енергії Airbus.

В ході льотних і наземних випробувань порівнюватимуться викиди від використання 100 % SAF виробленого за технологією HEFA з викидами від звичайного і низькосірчистого викопного гасу.