2021-12-02

УГВ відновило видобуток з свердловини №9 Ульянівського родовища

Компанія «УкрГазВидобування» відновила видобуток зі свердловини на Ульянівському родовищі, що на Дніпропетровщині після капітального ремонту. Отриманий приплив склав 75 тис куб м газу / добу. Про це повідомляє прессдужба дивізіону.

Ульянівське родовище входить до топ-40 пріоритетних активів компанії, адже його перспективи сягають 1 млрд куб м газу. Щоб скористатися цими ресурсами, розробники компанії наразі працюють над новою програмою робіт для родовища.

Зокрема, в межах програми вже вдалося отримати позитивний результат на свердловині №9. Вона працювала з 2001 р і за 20 років забезпечила 268 млн куб м газу. Проте, через виснаження продуктивного горизонту, видобуток зупинився.

У ході капітального ремонту, компанії вдалося виявити новий газоносний горизонт, який до цього часу не експлуатувався на даному родовищі, та отримати промисловий приплив газу.

Тож, свердловину ввели в експлуатацію з добовим дебітом 75 тис куб м. Долучення до розробки нового горизонту забезпечило компанії збільшення видобутку по Ульянівському родовищу до 205 тис куб м/добу.