2020-12-11

«УГВ-Сервіс» вперше застосували новий тампонажний розчин на Скиданівському родовищі

«УГВ-Сервіс» , що є підрозділом дивізіону «Нафтогазу Розвідка та Видобування», вдосконалив технологію цементування за допомогою унікального розчину від міжнародного виробника BASF. Про це повідомляє ExPro Consulting із посиланням на пресслужбу компанії у мережі Facebook. 

Відзначається, що цей розчин вперше було застосовано саме на українських свердловинах.

Нещодавно на базі підрозділу «УГВ-Сервіс» запустили в роботу нову лабораторію тампонажних розчинів. На новому обладнанні було випробувално нову добавку від BASF, що сповільнює час загустіння тампонажного розчину. Після успішних випробувань, перейшли до практичного застосування розчину для цементування експлуатаційної колони на одній зі свердловин Скиданівського родовища.  

«Як результат отримали високу якість зчеплення цементного каменю з обсадною колоною та стінками свердловини по всьому інтервалу цементування, відсутність заколонних перетоків, що зумовлює можливість довготривалої безаварійної експлуатації свердловини. Це мотивує до подальшого розвитку, пошуку нових високоякісних та економічно ефективних матеріалів для виконання поставлених завдань, і не лише щодо цементування, а й для інших етапів спорудження свердловин», – наголошує Олег Ступка, головний інженер «УГВ-Сервіс».