2020-12-11

Нафтогаз визначив команду-переможницю у конкурсі соціальних проєктів серед школярів

Журі конкурсу «Мій проєкт для громади» оголосило переможця. Про це повідомляє сайт УкрГазВидобування.

Діти змагалися за найкращу ідею стосовно підвищення якості життя у регіонах їхнього проживання. Ним стала команда «За майбутнє» із Базилівщинської школи в Полтавській області. Наймолодші учасники конкурсу (8 клас) пропонують створити в громаді центр для безпритульних тварин, де їх будуть виховувати та оглядати ветеринари. Учні вже обрали будівлю з територією навколо для облаштування центру для тварин. Навесні команда планує зібрати місцевих мешканців на толоку, щоб розчистити територію та почати реалізовувати проєкт.

Метою конкурсу організатори ставили навчити школярів бачити проблеми в своїй громаді та шукати шляхи їх вирішення. Під час участі у конкурсі діти вчилися презентувати свої ідеї, як місцевій владі, так і потенційним інвесторам, адже саме від переконливої презентації залежить майбутнє таких проєктів. Це перші кроки для школярів в напрямку підвищення якості життя в своїй громаді.

 Цінним є те, що всі фіналісти конкурсу вже заручилися підтримкою органів місцевої влади щодо співфінансування та підтримки у реалізації проєктів.