2020-12-11

«Бескид Ойл» проведе капремонт свердловини на Південно-Стинавському родовищі

Компанія «Бескид Ойл», оператором та інвестором спільної діяльності на Південно-Стинавському нафтовому родовищі планує провести капремонт перспективної свердловини. Про це повідомляє директор ТзОВ «Бескид Ойл» Андрій Малик. 

За повідомленням, фахівці компанії наразі проводяться підготовчі роботи до проведення капремонту за результатами якого (в наслідок залучення нижнього горизонту та ізоляції водопритоку) планується отримати дебіт близько 15 т/добу. Разом з тим в компанії  розпочали роботи з покращення інфраструктури родовища, оскільки через гірську місцевість та відсутність трубопроводів нафту приходиться з великими труднощами транспортувати спеціалізованим транспортом з високою прохідністю.

Роботи по відновлення свердловини на зазначеному родовищі розпочалися наприкінці 2019 року з виведенням свердловини №2 з багаторічної консервації. Успішно проведені тестові випробування на свердловині показали, що після усунення проблеми з асфальтено-смоло-парафіновими відкладами (АСПВ), дебіт її складає  2-3 т/добу.

Наступним етапом компанія має намір масштабувати зазначений досвід для відновлення інших, раніше пробурених свердловин, в межах родовища. Наразі усі роботи проводяться власними силами та афілійованою компанію Луквицьке управління бурових робіт. Зовнішній підрядник залучений лише для перевезення нафти та запланованого найближчим часом будівництва пункту підготовки нафти.