2021-03-11

UBS прогнозує нових лідерів ринку електромобілів

Швейцарський банк UBS прогнозує, що в найближчі роки розгорнеться битва за домінування на ринку електромобілів. Її переможцями стануть Tesla і Volkswagen Group, передає Enkorr

UBS недавно підвищив прогноз темпів впровадження електромобілів і заявив, що вони займуть 100 % автомобільного ринку вже до 2040 року. 

«Якщо Tesla - це Apple електромобільного ринку, то Volkswagen - його Samsung», стверджують в UPS проводячи паралелі з іншими високотехнологічними сферами.

За прогнозами, наступного року Volkswagen наздожене Tesla за загальним обсягом проданих електромобілів. Обидві компанії зможуть поставити на ринки близько 1,2 млн EV кожна, заявили аналітики UBS.

До 2025 року між електричними та неелектричними транспортними засобами буде встановлений паритет вартості виробництва. Зараз електромобілі приблизно на $ 5 тис. дорожчі за своїх бензинових і дизельних конкурентів. 

При цьому частка ринку Tesla в Європі продовжує скорочуватися, оскільки Китай знову займає лідируючі позиції в глобальній електромобільній гонці, і американська компанія прагне максимально розширити свою частку на місцевому ринку. Ключовий областю, в якій Volkswagen випереджає компанію Tesla, є масштабованість німецької електромобільної платформи. У той же час Tesla як і раніше випереджає Volkswagen в декількох критично важливих технічних областях, відзначають в UBS.

У банку також вважають, що в довгостроковій перспективі особливу роль зіграє програмне забезпечення, де Tesla зі своєю інтегрованою електричною трансмісією, цифровими технологіями і функціями автономного водіння також випереджає групу Volkswagen.