2021-03-11

Порти Бремена можуть перейти на «зелений» водень

На початку березня сенат Бремена, Німеччина прийняв рішення замовити дослідження, яке дозволить визначити роль для кожного з розташованих тут портів при переході на водневе паливо. Про це повідомляє Enkorr. Дослідження також дозволить знайти оптимальні інженерні та технологічні рішення для кожної локації.

Результати дослідження будуть враховані при подальшій розробці концепції порту Бремена і згодом будуть продовжені як незалежні проєкти. Реалізація проєктів може початися в 2023 році.

«У рамках своєї "Стратегії зелених портів" порти Бремена намагаються набути статусу кліматично нейтральних вже в доступному для огляду майбутньому, - пояснила д-р Клаудіа Шилінг, сенатор федеральної землі з науки і портів. - Використання "зеленого" водню є важливим елементом цього починання. Нове дослідження покликане забезпечити в найближчому майбутньому міцну основу для прийняття важливих рішень зі створення водневої інфраструктури в портах Бремена».

«Ми вже реалізували різні проєкти, такі як «Водень - зелений газ для Бремерхафен». Наприклад, установку випробувального електролізера на території колишнього аеродрому в Лунеорті, де зелений водень вироблятиметься за допомогою енергії вітру ... Проте наразі у нас все ще немає чіткої основи для прийняття рішень зі створення інфраструктури для імпорту водню», - уточнила Шилінг.