2021-10-26

У Запоріжжі висадили саджанці 5 тисяч дерев

Масштабний суботник пройшов на території КСП «Зеленгосп», де на площі 1,2 га висадили 5 тисяч саджанців дерев. Про це повідомляє IZ Индустриалка

Учасники проєкту висадили дерева п’яти видів: два види кленів, катальпи, верби і липи. У масштабному заході взяли участь студенти, представники громадських організацій, обласної та міської ради, промислових підприємств, а такожпросто небайдужі люди, які дізналися про акцію з соцмереж.

Ініціатором масштабного проєкту Forever green став громадський союз «Зелений центр Метінвест Запоріжжя». Його керівник Олександр Балаба розповів, що після висадки протягом кількох років за рослинами будуть доглядати: поливати їх, робити прополку і інші роботи, які буде рекомендувати головний агроном «Зеленгоспу». А вже потім, коли дерева досягнуть 1,5 — 1,8 метрів у висоту, їх висадять у різних локаціях нашого міста.

Надалі планується висадка дерев у різних районах міста: парках, скверах, на територіях ОСББ.

— Цього року ми реалізуємо разом з “Зеленим центром Метінвесту” ще один проєкт “Озеленення планети”. І така ініціатива, яка проходить сьогодні — це частина того, що ми робимо взагалі в рамках таких проєктів. До нас надходить багато заявок від жителів Запоріжжя, які хочуть озеленювати свої придомові території. Для цього ми й висаджуємо сьогодні дерева, — розповіла директорка БФ «Соціальні ініціативи бізнесу» Світлана Ванюхіна.

Наприкінці жовтня в Запоріжжі відбудеться ще одна масштабна екологічна акція в рамках проєкту «Озеленення планети — 2021». В цей же день, 30 жовтня, дерева висадять і в інших містах України, а також в інших країнах.