2021-07-14

У Вінниці розпочинається будівництво майданчику з виробництва «зеленого» водню

KNESS (Інжинірингова компанія-інвестор у відновлювану енергетику) отримала дозвіл на будівництво у Вінниці дослідного майданчику з виробництва «зеленого» водню. Будівництво пройде за технолігією власної розробки KNESS RnD Center.

Проєктом передбачається перехід від лабораторних досліджень до відпрацювання в промисловому масштабі всього технологічного ланцюжка підготовки, виробництва, сепарації та збереження «зеленого» водню.

Наразі відпрацьовується нова технологія виробництва, відмінна від електролізу, адаптована для інтеграції з сонячними електростанціями. Про це зазначив представник вінницької компанії Євген Дідіченко.

«Водень - це реальна економічно обґрунтована можливість сезонного акумулювання енергії, саме та необхідна ланка у переході на відновлювані джерела енергії, якої досі не вистачало. Водневий майданчик дасть змогу дізнатися об’єктивну вартість технології генерації водню у промисловому масштабі, відпрацювати дослідну установку, оптимізувати її в реальних умовах» - коментує керівник проєкту Андрій Бондар.