2021-07-14

Прем’єр-міністр України та Віце-президент Єврокомісії підписали Меморандум про стратегічне партнерство у сировинній галузі

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах взяв участь у Конференції високого рівня «Стратегічне партнерство між Європейським Союзом і Україною у сфері критичної сировини та батарей», яку організували Уряд України та Представництво Європейського Союзу в Україні. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчовіч, представники Українського Уряду, посли, керівники українських і європейських підприємств, бізнес-асоціації стали учасниками заходу.

Під час Конференції Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчовіч підписали Меморандум про стратегічне партнерство у сировинній галузі між Україною та Європейським Союзом та відповідну дорожню карту заходів.

Стратегічне співробітництво з Європейським Союзом – вагомий крок до поглиблення відносин у політичній та економічній сферах. Реалізація проектів у галузі критичної сировини та батарей за підтримки міжнародних інвестицій дозволить Україні інтегруватися в сучасні високотехнологічні процеси з видобутку, збагачення та виготовлення «металів майбутнього» для забезпечення сталого «зеленого переходу».