2021-11-16

У вересні платиноїди та золото потягли вниз результати гірничого видобутку в ПАР

У вересні видобуток корисних копалин у Південній Африці знизився на 3,4 % порівняно з аналогічним періодом минулого року, і при цьому найбільший негативний внесок у загальний результат зробили вугілля, метали платинової групи (МПГ) та золото.

Згідно з виданням Mining Weekly, статистичне управління Південної Африки повідомило, що у вересні обсяг видобутку корисних копалин з урахуванням сезонних коливань впав на 3,7 % порівняно з попереднім місяцем. Водночас видобуток марганцевої руди виріс на 1,2 відсоткових пункти, загалом збільшившись на 14,2 %, що робить цей результат основним позитивним вкладом за місяць.

З поправкою на сезонність виробництво у гірничодобувній промисловості у третьому кварталі впало на 0,6 % порівняно з другим кварталом.

Продаж мінеральної сировини в поточних цінах за період, що розглядається, незначно зріс - на 1,1 % - порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Статистичне управління Південної Африки повідомило також, що продаж мінеральної сировини з урахуванням сезонних коливань у поточних цінах у вересні знизився на 24,6 % порівняно зі серпнем.

Сезонно скоригована вартість реалізованих корисних копалин у поточних цінах у третьому кварталі була на 8,9 % нижчою порівняно з другим кварталом.