2021-11-16

TotalEnergies та Daimler Truck AG розвиватимуть водневу екосистему в Європі

TotalEnergies та Daimler Truck AG підписали спільне зобов'язання щодо зневуглецювання автомобільних вантажоперевезень у Європейському Союзі. Партнери співпрацюватимуть у розробці екосистем для великовантажних автомобілів, що працюють на водні. 

Партнерство включає постачання водню та логістику, доставку водню на автозаправні станції, розробку водневих вантажівок, створення клієнтської бази, а також інші сфери діяльності.

Зокрема, TotalEnergies планує до 2030 року безпосередньо чи опосередковано експлуатувати до 150 водневих заправних станцій (ВЗС) у Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі та Франції. У рамках двостороннього партнерства Daimler Truck вже з 2025 року постачатиме вантажівки на водневих паливних елементах своїм клієнтам у Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі та Франції. Виробник вантажівок буде підтримувати своїх клієнтів, щоб забезпечити зручність експлуатації та високу конкурентоспроможність.

«Водень зіграє свою роль у русі TotalEnergies щодо зневуглецювання мобільності, особливо в європейських перевезеннях на великі відстані. Створення європейської мережі ВЗС для забезпечення мобільності – одне з ключових завдань, яке ми маємо намір вирішувати. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з таким гравцем, як Daimler Truck, для розвитку мобільності вантажівок з нейтральним викидом CO2 за рахунок узгодженого підходу», — сказав Алексіс Вовк, президент з маркетингу та послуг TotalEnergies та член виконавчого комітету.