2021-08-16

У СШАхочуть організувати виробництво «блакитного» аміаку

Меморандум про взаєморозуміння (МоU), спрямований на спільну розробку проєктів з виробництва «блакитного» аміаку в США, підписали Mitsui & Co. і CF Industries Holdings. Повідомляючи про це, видання Process пише, що попит на блакитний аміак як на декарбонізіроване джерело енергії повинен значно зрости, як через вміст в ньому водню, так і в якості самого палива. 

Відповідно до меморандуму, компанії планують провести різні попередні дослідження можливості виробництва «блакитного» аміаку в США. Вони вивчать питання створення інфраструктури, поставок «блакитного» аміаку і ланцюжків поставок, транспортування і зберігання вловлюваного CO2, очікуваного впливу на навколишнє середовище, а також економіку і можливості збуту «блакитного» аміаку в Японію та інші країни.

«CF Industries і Mitsui поділяють впевненість в тому, що "блакитний" аміак гратиме вирішальну роль в прискоренні переходу світу до чистої енергії і що попит на блакитний аміак буде значно зростати. Ми раді співпрацювати з Mitsui і використовувати досвід світового рівня обох компаній для вивчення можливостей розвитку виробництва "блакитного" аміаку в Сполучених Штатах для задоволення цього очікуваного попиту», - зазначив Тоні Уілл, президент і головний виконавчий директор CF Industries Holdings.