2021-08-16

Австралію визнано найкращим виробником «зеленого» водню

Британська нафтогазова компанія BP заявла, що виробництво «зеленого» водню і «зеленого» аміаку з використанням ВДЕ наразі технічно здійсненно в масштабах всієї Австралії.

У своїй заяві BP описала великий штат Західна Австралія як «ідеальне місце» для розвитку великомасштабних активів відновлюваної енергетики, які, в свою чергу, можуть виробляти «зелений» водень і / або «зелений» аміак для внутрішнього та експортного ринків».

Описаний Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) як «універсальний енергоносій», водень має широкий спектр застосувань і може бути використаний в таких секторах, як промисловість і транспорт.

BP повідомила, що «зелений» аміак може бути отриманий за рахунок комбінації «зеленого» водню і азоту з повітря. Тоді аміак можна було б використовувати в якості «переносника водню».

Хоча в звіті підкреслюється значний потенціал сектора, BP визнала, що для його розвитку потрібні «значні інвестиції в інфраструктуру в портах, мережах водопостачання та електропостачання, а також в розподільних мережах». Комерційна життєздатність «загального використання водневого палива» потребує значних масштабів, додали в BP.