2020-11-17

У Лівії сформують єдині загони з охорони нафтових об'єктів

Сторони конфлікту в Лівії домовилися про створення сил з охорони об'єктів нафтового сектора. Про це заявив глава Національної нафтової корпорації країни Мустафа Саналла, повідомляє ANGI

«Плануються зустрічі для створення нових сил з охорони нафтових об'єктів, вони складатися з військових і цивільних. Дані загони будуть використовувати сучасні технології: радари, засоби раннього попередження», - заявив Саналла в ході спільної прес-конференції з в.о. спецпредставника генсека ООН по Лівії Стефані Вільямс.

Представник Лівії зазначив, що посилення захисту нафтової сфери допоможе залучити нові інвестиції та вдихнути життя в економіку країни.

Вільямс у понеділок провела в місті Брега зустріч з представниками Гвардії з охорони нафтових об'єктів. Вона повідомила, що в країні розпочато процес уніфікації загонів охорони нафтових об'єктів. За її словами, сторони переговорів в місті Сирт раніше домовилися про виведення з цього регіону важкого озброєння та іноземних найманців, а також про відкриття траси Сирт-Місурата.