2014-12-04

У Держгеонадрах України відбулась зустріч, присвячена перспективам видобутку сланцевого газу в Україні

3 грудня 2014 року, перший заступник Голови Держгеонадр України Максим Карпін провів зустріч з Головним радником CLDP паном Марком Тежелом, присвячену питанням енергетики.

Зокрема, учасники обговорили перспективи розвідки та видобутку сланцевого газу в Україні. Перший заступник Голови Держгеонадр України розповів про зміни до українського законодавства, спрямовані на удосконалення регулювання видобутку вуглеводнів, та ознайомив присутніх з питаннями координації державних органів влади в питаннях реалізації угоди про розподіл продукції з компанією Chevron.

Представники Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США запропонували допомогу експертів, які в рамках семінарів чи інших програм поділяться досвідом  проведення пошуково-розвідувальних робіт та видобутку сланцевого газу в Сполучених Штатах Америки.

Максим Карпін висловив зацікавленість у розвитку співробітництва та запозиченні досвіду США з укладання контрактів та дозвільних процедур у сфері Угод про розподіл продукції щодо сланцевого газу та зазначив, що українські фахівці геологічної галузі зацікавлені в отриманні світового досвіду регулювання відносин надрокористувачів та держави, новітніх технологій проведення пошуково-розвідувальних робіт та видобування нетрадиційних вуглеводнів.

За результатами обговорення сторони домовились про поглиблення двосторонніх відносин та проведення зустрічі фахівців української геологічної галузі з експертами Сполучених Штатів Америки з метою запозичення досвіду з технічних аспектів та новітніх підходів у технологіях видобутку сланцевого газу.

Довідково: Програма розвитку комерційного права (CLDP) є проектом технічної допомоги при Міністерстві торгівлі США, якою здійснюються роботи у сфері енергетичного права. У взаємодії з Урядом України CLDP зосереджується на питаннях виконання вимог Світової організації торгівлі, підвищення економічного зростання України та створення сприятливого бізнес-клімату.