2014-12-04

Голова Держгеонадр України Дмитро Кащук зустрівся з представниками проекту технічної допомоги Канади

Представники Держгеонадр України 1 грудня 2014 року під час зустрічі з канадськими експертами обговорили питання регуляторної політики, зокрема, докладно зупинилися на актуальних питаннях нафтогазового сектору.

Обговорили проблеми, пов’язані з нестабільністю нафтогазового ринку, а також проекти нормативно-правових актів, розроблені Державною службою геології та надр України, з метою реформування геологічної галузі. Розглянули кроки органу, спрямовані на підвищення інвестиційної привабливості та створення умов для розвитку механізмів державно-приватного партнерства. Голова Держгеонадр Дмитро Кащук ознайомив присутніх зі станом справ у сфері надрокористування та планами і пріоритетами роботи у 2015 році. Очільник органу висловив зацікавленість у отриманні досвіду в організації системи користування надрами інших країни і готовність до співпраці, обміну досвідом та розвитку міжнародного співробітництва між країнами.   

Довідково: Уряд Канади через Програму технічної співпраці фінансує і впроваджує в Україні низку проектів технічної допомоги. У числі пріоритетів цієї програми є сприяння економічному зростанню через покращення ділового середовища, передача новітніх технологій і методів ведення господарства, а також спрощення доступу до фінансових ресурсів.