2015-09-30

У Бресті фахівці обговорили проблеми наук про Землю

З 20 по 25 вересня 2015 р. у Брестському державному університеті ім. А.С. Пушкіна проходив Міжнародний науково-практичний семінар «Актуальные проблемы наук о Земле. Геологические и географические исследования трансграничных регионов».

У ході заходу були обговорені питання геології, геоморфології, палеографії, географії та екології трансграничних регіонів. У заході взяли участь науковці Білорусі, України, Росії, Польщі, Литви, Чехії. 

Як повідомляє веб-сайт Державної комісії України по запасах корисних копалин, з боку України в семінарі взяв участь голова ДКЗ Генадій Рудько, який зробив дві презентації:

  • «Научные и методические основы медицинской геологии», в якій висвітлені питання науково-методологічних фундаментальних основ медичної геології, як науки, окреслені результати досліджень впливу компонентів геологічного середовища та процесів, що у ньому відбуваються, на стан здоров'я населення різних регіонів України;
  • «Научные и методические основы биогеологии», що демонструє хід біогеологічної історії Землі як процесу безперервної трансформації і постійної адаптації від первинних форм життя до її сучасного стану; основні сценарії розвитку людини і біосфери внаслідок техногенної діяльності.