2015-09-30

Мінприроди надаватиме погодження на користування надрами за новими правилами

28 вересня 2015 року Міністерством екології та природних ресурсів України був затверджений Порядок організації діяльності та роботи комісії з питань погодження надання надр в користування. Про це заявила заступник Міністра – керівник апарату  Світлана Коломієць.

За її словами, новий документ унеможливлює затягування процесу розгляду документів та захищає підприємців від необґрунтованих відмов. При цьому громадськість зможе контролювати роботу комісії, адже порядок денний буде публікуватись заздалегідь.

За новими правилами комісія має проводитись двічі на місяць – кожну першу та третю середу місяця. При цьому порядок денний затверджується за три робочих дні до засідання і обов’язково публікується на сайті Міністерства – відповідно, кожний перший та третій понеділок місяця громадськість може ознайомитись з питаннями, що будуть винесені на розгляд. Протокол засідання не пізніше другого робочого дня також публікуватиметься на офіційному сайті.

«Це черговий крок до прозорої процедури розпорядження надрами -  рішення про погодження Мінприроди на надання надр у користування ухвалюватиметься лише у тому випадку, якщо за нього проголосують усі члени комісії. А у разі повернення пакету на доопрацювання у рішенні комісії зазначаються обґрунтовані причини повернення. Раніше ми мали багато скарг від суб’єктів господарювання про те, що документи можуть розглядатись місяцями, а потім вертаються на доопрацювання без жодних пояснень. Нова процедура унеможливлює таке ганебне ставлення до бізнесу», - наголосила Світлана Коломієць.

Документ можна подивитись за посиланням.