2015-09-30

Нафтогаз оприлюднив річний звіт за 2014 рік

На веб-сайті НАК «Нафтогаз України» оприлюднено річний звіт групи за 2014 рік, включно з консолідованою фінансовою звітністю, незалежний аудит якої провела аудиторська компанія Deloitte. Як відзначається у повідомленні, звіт Нафтогазу за 2014 рік виходить на декілька місяців пізніше традиційного для міжнародних компаній терміну, оскільки менеджменту групи довелося витратити додатковий час на проведення роботи, що не виконувалася багато років. Зокрема, для підготовки цього документу вперше з 2009 року було проведено переоцінку запасів вуглеводнів та оцінку основних засобів. Ці проекти на замовлення Нафтогазу виконали міжнародні компанії Ryder Scott та EY, відповідно. 

Деякі дані були зібрані спеціально для цього звіту та розкриваються вперше. Зокрема, компанія PWC провела ґрунтовний аналіз дебіторської заборгованості групи, який був використаний у підготовці річного звіту та буде оприлюднений у повному обсязі найближчим часом.

Цього року звіт включає не лише аудовану консолідовану фінансову звітність, а і докладну інформацію щодо структури та діяльності групи, обговорення стратегії та результатів роботи у звітному періоді. Цей звіт є першим докладним та повністю актуальним документом про діяльність групи, відкритим для громадськості.

Звіт НАК «Нафтогаз України» за 2014 рік.