2024-04-23

TotalEnergies отримала повний контроль над малайзійським SapuraOMV

Французька TotalEnergies, один із найбільших у світі гравців СПГ, підписала угоду з Sapura Upstream Assets про придбання її 50-відсоткової частки в малайзійському виробнику газу SapuraOMV.

Ця угода слідує за першою угодою, яку TotalEnergies підписала з австрійською OMV у січні цього року про купівлю її 50-відсоткової частки в SapuraOMV, повідомляє LNG Prime.

Після завершення обох транзакцій, які підпадають під певні попередні умови, зокрема дозволи регуляторів, TotalEnergies володітиме 100% SapuraOMV, йдеться в заяві компанії.

TotalEnergies заявила, що заплатить $530 млн компанії Sapura Upstream Assets за 50% акцій з урахуванням остаточних коригувань.

Крім того, TotalEnergies звільнить Sapura Energy від зобов’язань обсягом $175 млн щодо фінансової лінії, наданої OMV, сказав Сапура в окремій заяві.

Закриття очікується у другій половині 2024 року.

Основними активами SapuraOMV є її 40% операційної частки в блоці SK408 і 30% керованої частки в блоці SK310, обидва розташовані на шельфі Сараваку в Малайзії.

За даними TotalEnergies, 2023 року поточний видобуток SapuraOMV становив близько 500 млн кубометрів футів природного газу на добу, що забезпечував гігантський завод СПГ у Бінтулу потужністю 30 млн тонн на рік, яким керує Petronas, а також 7 кб/добу конденсату.

На блоці SK408 розробка газового родовища Єрун «на шляху» до запуску в другій половині 2024 року, повідомляє TotalEnergies.

SapuraOMV також має частку в ліцензіях на розвідку в Малайзії, Австралії, Новій Зеландії й Мексиці, де 2023 року було зроблено відкриття на блоці 30.

«Активи SapuraOMV повністю відповідають нашій стратегії збільшення видобутку газу для задоволення зростання попиту, зосередивши наше портфоліо на недорогих активах із низьким рівнем викидів», — сказав Патрік Пуйанне, голова правління й генеральний директор TotalEnergies.

«Ми з нетерпінням чекаємо зміцнення нашого глобального партнерства з Petronas у Малайзії, країні, де ми бачимо подальші можливості для розвитку нашої компанії», — сказав він.