2024-04-23

Квартальний прибуток Halliburton зріс на 14%

Halliburton перевершила прогнози прибутку за перший квартал, оскільки підвищення попиту на буріння з боку міжнародних ринків допомогло нафтопромисловій компанії протистояти уповільненню в Північній Америці. Про це повідомляє Reuters.

Виробники нафти та газу прагнуть отримати нові міжнародні та морські запаси, підвищуючи попит на нафтопромислове обладнання та послуги та допомагаючи таким компаніям, як Halliburton.

Згідно з даними Baker Hughes, кількість міжнародних бурових установок, індикатор майбутнього виробництва, становила в середньому 965 на кінець березня, що на 5,4% вище, ніж у попередньому році.

Дохід від міжнародного сегменту Halliburton зріс на 12% до 3,3 мільярда доларів у кварталі з січня по березень порівняно з минулим роком, чому сприяло зростання в Латинській Америці на 21%.

Потужність його міжнародного сегменту різко контрастує з його доходом у Північній Америці, який знизився на 8% порівняно з минулим роком до 2,5 мільярда доларів США, головним чином через низький попит нафтопромислові послуги на території США.

Згідно з даними LSEG, компанія з Х’юстона, штат Техас, опублікувала скоригований прибуток у 76 центів на акцію за три місяці, що закінчилися 31 березня, перевищивши середню оцінку аналітиків у 74 центи на акцію.

Його загальний квартальний дохід у розмірі 5,80 мільярда доларів також перевищив оцінки в 5,67 мільярда доларів.

Більший конкурент SLB повідомив 19 квітня про зростання прибутку за перший квартал на 14%, що відповідає оцінкам аналітиків, оскільки підвищення попиту на буріння нафти та газу на Близькому Сході та в Африці допомогло компенсувати слабкість у Північній Америці.