2021-01-19

Total виходить з числа членів Американського інституту нафти

Total виходить з числа членів Американського інституту нафти через розбіжності цілей з клімату. про це повідомляє OilCapital. 

Французька Total оголосила про вихід з числа членів Американського інституту нафти (API), найбільшої американської галузевої асоціації, створеної в 1919 році для лобіювання інтересів нафтової і газової промисловості. За цим рішенням, наголошується в заяві Total, стоять розбіжності у поглядах з інститутом з цілої низки питань.

В Total уточнюють, що компанія зберігає членство тільки в тих асоціаціях, чиї цілі та завдання в сфері боротьби зі зміною клімату збігаються з її цілями і завданнями. Однак щорічний аналіз позицій Total і API з проблеми зміни клімату показав, що вони «збігаються лише частково». Зокрема, Total не влаштовує позиція API з регулювання метанових викидів, щодо отримання субсидій транспортних засобів з електричними двигунами і принципу виплат за викиди вуглецю. Крім того, відзначають в Total, «на останніх виборах API підтримала кандидатів, які виступають проти участі США в Паризькій угоді».

За даними Reuters, Total стала першою з великих нафтових компаній, яка вийшла зі складу API. Раніше Total, а також BP і Royal Dutch Shell вийшли з іншої американською галузевої асоціації - American Fuel & Petrochemical Manufacturers - і теж через розбіжності поглядів на питання боротьби зі зміною клімату.