2021-02-09

Total купує 4 проєкти в сонячній енергетиці Техасу

Найбільша французька нафтогазова компанія Total купує чотири масштабні проєкти в сонячній енергетиці Техасу загальною потужністю 2,2 ГВт, а також 600 МВт акумуляторних потужностей у компанії SunChase Power і приватної інвестиційної фірми MAP RE / ES. Про це повідомляє OilCapital

За допомогою цих генеруючих потужностей Total планує задовольнити попит на електроенергію на всіх своїх промислових об'єктах в США, включаючи нафтопереробні та нафтохімічні потужності в техаських Порт-Артурі і Ла Порті, а також в Карвіллом (Луїзіана). Нові активи Total розташовані в промислових зонах неподалік від Х'юстона, їх запуск очікується в 2023-2024 роках.

Тим самим портфель компанії в сфері ВДЕ в США досягне близько 4 ГВт, а загальна потужність енергооб'єктів Total по всьому світу в кінці 2020 року становила близько 12 ГВт, включаючи майже 7 ГВт відновлюваної енергії. Відповідно до недавнього дослідження BloombergNEF, Total в минулому році була другим за величиною корпоративним покупцем «чистої» енергії після Amazon і придбала найбільший серед європейських нафтових компаній портфель ВДЕ. До 2025 року французька компанія розраховує досягти майже 35 ГВт потужності ВДЕ.