2021-04-14

Temasek і BlackRock інвестують $ 600 млн в скорочення викидів CO2

Державний інвестор Сінгапуру Temasek Holdings і найбільша в світі компанія з управління активами BlackRock заявили про партнерство щодо інвестування в фірми, що пропонують продукти і технології, які дозволять скоротити викиди вуглецю. Про це передає Enkorr. 

BlackRock і Temasek виділяють в сукупності $ 600 млн початкового капіталу для інвестування в кілька фондів, запущених альянсом Decarbonization Partners. Його мета - зібрати $ 1 млрд для свого першого фонду і залучення стороннього капіталу.

Temasek входить в число найбільших інвесторів світу і зобов'язується скоротити вдвічі викиди своїх портфельних клієнтів 2030 року і перейти до нульового рівня викидів до 2050 року. 

Минулого місяця BlackRock приєдналася до інших керуючих активами компаній, пообіцявши підштовхнути своїх портфельних клієнтів до нульових викидів вуглецю до 2050 року або раніше.

«Щоб рішення і технології декарбонізації трансформували нашу економіку, їх необхідно масштабувати, - сказав Ларрі Фінк, голова і головний виконавчий директор BlackRock. - Для цього потрібен довгостроковий, добре керований капітал, який підтримає їхні життєво важливі цілі».