2020-02-27

Тарас Кузьмич представив можливості співпраці з НАК «Надра України» на Українському енергетичному форумі

Голова НАК «Надра України» Тарас Кузьмич виступив на 11 Українському енергетичному форумі, представивши плани з трансформації компанії та конкретні пропозиції для співпраці у сфері розробки родовищ корисних копалин.

«Багато років «Надра України» переважно асоціювалася з негативом: корупцією, неефективним використанням надр, застарілими процесами та мисленням.  Сьогодні я хочу представити Вам оновлену відкриту компанію, та розповісти про можливості співпраці з нами»:  зазначив Тарас Кузьмич.

Пріоритетами роботи оновленої компанії є кадрове перезавантаження, залучення інвестицій та прозорість усіх процесів з вибору партнерів.

Тарас Кузьмич також закликав видобувників співпрацювати з  НАК «Надра України» у сфері геологорозвідувальних робіт та геологічних досліджень. «Дочірні підприємства НАК «Надра України» мають колосальний досвід у наукових розробках , виконанні геофізичних досліджень, лабораторних дослідженнях кернового матеріалу, пластових флюідів, газодинамічних досліджень та випробувань свердловин, моделювання пластових умов, геологорозвідувальних робіт та значний досвід у 3D моделюванні» – наголосив очільник НАК «Надра України».

Особливий наголос Тарас Кузьмич зробив на можливостях та напрямках співпраці з НАК «Надра України» у сфері спільної розробки родовищ. Так, співпраця із компанією можлива на засадах Угод про розподіл продукції (УРП), контрактів зі збільшення видобутку (PEC) та угод про спільну діяльність (JAA).

Для спільної розробки родовищ пропонуються наступні можливості:

Можливість приєднатися до учасника УРП по Олеській ділянці надр.
Розробка Паромівського та Красноріченського родовищ ільменіту. Спецдозволи перебувають у стані пролонгації.
Розробка нафтогазових родовищ у Чернівецькій області: Жадовської площі, Красноїльської площі, Сторожинецької площі. НАК «Надра України» є власником спецдозволів по цих ділянках.
НАК «Надра України» закликає усі зацікавлені сторони до співпраці. Ознайомитися із презентацією Тараса Кузьмича можна за посиланням: Presentation Taras Kuzmych Ukrainian EnergyForum 26022020