2020-02-27

Держгеонадра обирає політику прозорості як основу для модернізації і розвитку видобувної галузі

Роман Опімах взяв участь в Українському енергетичному форумі «11та Міжнародна конференція Адама Сміта». У своїй промові він наголосив на політиці відкритості та прозорості, нульовій толерантності до корупції, а також на створенні інвестиційних можливостей для бізнесу як пріоритетному напрямку роботи Держгеонадр.

«Хочу акцентувати увагу аудиторії на інвестиційних можливостях для вітчизняних та іноземних компаній. Тут ми працюємо за двома напрямками: спрощення доступу до геологічної інформації та проведення відкритих електронних аукціонів і конкурсів на укладання угод про розподіл продукції, — зазначив очільник Служби. — Зокрема, очікуємо інвестиції від 600 млн дол до 1,5 млрд дол у видобувну галузь за результатами першого раунду конкурсів УРП (2019 рік). На участь у другому раунді заявки подали шість компаній, три з яких іноземні. На конкурси, що пройдуть цьогоріч плануємо виставити біля 30 000 кв.км перспективних нафтогазових ділянок, також працюємо над відновленням проектів на Юзівській та Олеській ділянках».

Роман Опімах нагадав, що триває активна робота над модернізацією українського законодавства, головна мета якої — прибрати усі архаїчні погодження та застарілі норми, що гальмують входження інвестора у видобувну галузь. Також, аби зробити комунікацію з потенційними інвесторами більш ефективною, запустили Єдине вікно надрокористувача, відкрили data-room геологічної інформації, постійно оновлюють пропозиції у Інвестиційному атласі.

«Ці кроки здійснюємо у рамках проголошеної Президентом та Урядом України політики відкритих дверей (open door policy) у сфері надрокористування, — наголосив голова Держгеонадр. — Пропозиція нових об‘єктів для інвестування — один із ключових пріоритетів, над якими працюємо, і сподіваємося, що зможемо залучити значні кошти вітчизняних та іноземних компаній у видобувну галузь».