2021-09-16

Суд задовольнив позов ПАТ «Харківське кар`єроуправління» до Держгеонадр

ПАТ «Харківське кар`єроуправління» звернулось до ОАС м. Києва з адміністративним позовом до ДСГНУ, в якому просило скасувати наказ про зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами від 22.02.2007 № 4214.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач дійшов помилкового висновку про невиконання позивачем вимог припису, оскільки позивач намагався усунути наведені у акті та приписі правопорушення та виконав усі залежні від нього дії, з огляду на викладене підстави для зупинення дії спеціального дозволу відсутні.

Відповідачем подано відзив на позовну заяву обґрунтований тим, що позивачу було надано строк для усунення низки порушень законодавства у сфері надрокористування. Проте, позивачем порушення не було усунуто.

Позивачем подано відповідь на відзив, в якій вважає необґрунтованими викладені відповідачем у відзиві доводи та наполягає на задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

У результаті розгляду справи, суд вирішив:

1. Адміністративний позов ПАТ «Харківське кар`єроуправління» до Держгеонадр про визнання протиправним та скасування наказу - задовольнити повністю.
2. Визнати протиправним та скасувати наказ ДСГНУ про зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами від 22.02.2007 № 4214
3. Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Держгеослужби на користь ПАТ «Харківське кар`єроуправління» судовий збір у розмірі 2270 грн.