2021-09-16

Київський адмінсуд виніс рішення на користь Держгеонадр по справі № 640/15282/20

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулась Державна служба геології та надр України з позовом до ДТГО «Південно-Західна залізниця» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 6024 від 29.01.2015 року.

Позовні вимоги мотивовано тим, що Надрокористувачем не було виконано у встановлений строк приписів уповноважених органів щодо усунення порушень.

Відповідач надав суду відзив на позовну заяву, в якому зазначив, що ДСГНУ зверталась до АТ «Укрзалізниця» про надання згоди/незгоди на припинення права користування надрами з підстав порушення вимог законодавства.

Разом з тим,  припис був наданий ДТГО «Південно-Західна залізниця», в зв`язку із недопущенням до проведення перевірки саме ДТГО «Південно-Західна залізниця». Таким чином, до ДТГО «Південно-Західна залізниця»

Державна служба геології та надра України з листом про надання згоди/ незгоди на припинення права користування надрами не зверталася.

У результаті розгляду справи, суд вирішив повністю задовольнити позов Держгеонадр та анулювати спецдозвіл № 6024, що був виданий ДТГО «Південно-Західна залізниця».