2015-10-09

Студенти ІФНТУНГ успішно розпочали навчання в Кракові

5 жовтня 2015 року в Краківській гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташіца відбулась традиційна інавгурація першокурсників університету, в якій взяли участь загалом 83 студента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з інституту нафтогазової інженерії (ІНГІ), інституту економіки й управління в нафтогазовому комплексі (ІнЕУ), інституту геології та геофізики (ІГГ), інженерно-екологічно інституту (ІЕІ) та інституту інженерної механіки (ІІМ). У церемонії інавгурації також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олег Мандрик , директор ІНГІ, доцент Олег Витязь, директор ІнЕУ, професор Ліліана Гораль, директор ІГГ, професор Валерій Омельченко, директор ІЕІ, доцент Мирослав Мазур та директор ІІМ, професор Любомир Романишин. Під час урочистого дійства кожному студенту вручили на згадку пам’ятку про посвяту в студенти краківського вишу.

Після завершення інавгурації студенти мали змогу відвідати зустрічі з деканами факультетів, кураторами груп, ознайомитись з затвердженими розкладами занять.

Цьогоріч навчання в Гірничо-металургійній академії ім. С. Сташіца відбуватиметься згідно вимог нових угод про подвійні дипломи, підписаних керівництвом університетів в 2015 році. Одним з важливих нововведень стало те, що перед тим, як приступити до навчання, студенти повинні скласти іспит на знання польської мови на рівні B1.  Варто зазначити, що всі студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу успішно впорались з цим завданням і були допущені до занять.