2020-08-06

Star Diamond витягла більше 2500 алмазів з першої проби крупного об'єму в Канаді

Компанія Star Diamond витягла 2517 алмазів загальною вагою 120,1 карата з крупнооб'ємної проби, взятої з першого шурфу, виритого на Кімберлі Стар (Star) в Канаді. Це результати отримані в першому з 10 шурфів, виритих компанією Rio Tinto Exploration Canada (RTEC).

За словами Star Diamond, середній вміст алмазів з цього шурфу аналогічний результатам, отриманим раніше при підземному відборі проб і бурінні свердловин великого діаметру, які були завершені на Кімберлі Стар в період з 2004 по 2009 рік.

Результати також аналогічні загальному середньозваженому змісту алмазів в 14 каратів на сто тонн руди, вказаному в попередній економічній оцінці кімберлітів Стар і Оріон Саут (Orion South) компанії Star Diamond. Відповідно до цієї оцінки, три найбільших отриманих алмази мають вагу 3,27, 3,03 і 1,73 карата відповідно, і всі вони були витягнуті з кімберліта Ерлі Джолі Фу (Early Joli Fou, EJF).

EJF є домінуючою кимберлітовою одиницею в рамках проєкту з точки зору обсягу руди і змісту алмазів.

«Окремі зразки кімберліта EJF в цьому першому шурфі мають ряд показників алмазоносності (від 4,88 до 23,34 каратів на сто тонн руди), які відповідають очікуванням для кімберліта EJF», - сказав Джордж Рід (George Read), старший віце-президент компанії Star Diamond з розвідки та розробки.

На сьогоднішній день кімберлітовий матеріал з чотирьох шурфів був оброблений RTEC на польовий установці з аналізу проб крупного об'єму, а концентрати відправлені в Дослідницьку раду Саскачевану для остаточного вилучення алмазів і звітності. 

Star Diamond заявила, що, всі або практично всі крупнооб'ємні проби з 10 випробуваних шурфів, відібрані протягом 2019 року, будуть оброблені RTEC протягом 2020 календарного року за умови, що в ході цього процесу не виникнуть непередбачені істотні затримки, включаючи проблеми, пов'язані з COVID-19.