2020-08-06

Нафтогаз передав допомогу 227 громадам, на території яких видобуває газ

Оперативне постачання допомоги до регіонів забезпечили співробітники Укргазвидобування, що здійснює видобуток газу на території зазначених громад.

«З початку карантину до нас почали активно надходити звернення щодо допомоги від місцевої влади. Тому, навіть відчуваючи на перших порах дефіцит необхідних захисних засобів, ми знаходили можливість допомагати громадам. Це наші партнери, з якими у нас системні, взаємовигідні відносини. І ми не могли залишити їх у цій ситуації. Ми розробили уніфіковані пакети першочергової допомоги та забезпечили їх оперативне постачання до регіонів», – розповів В’ячеслав Чаус, заступник генерального директора АТ «Укргазвидобування» із земельних та соціальних питань.

Загалом на потреби 227 громад передали близько 9 тисяч літрів дезінфекувальних засобів, понад мільйон захисних рукавиць, 200 тис. респіраторів, понад 500 тис. захисних масок, до тисячі безконтактних термометрів, близько 6 тисяч захисних медичних окулярів та інших медичних засобів. Допомога передбачалася і для медичних закладів, і для місцевого населення.

Для формування уніфікованих пакетів допомоги компанія проводила консультації з експертами медичної сфери, лікарями та громадськими організаціями. Під час закупівлі необхідних засобів основною вимогою була якість товару, наявність відповідних сертифікатів і відповідність вимогам Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо, Група Нафтогаз профінансувала закупівлю 3,2 млн медичних масок, понад 20 тис. л дезінфікувальних засобів та 1 200 ізоляційних халатів для проведення ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2020 році.

Допомогу впродовж тижня до початку ЗНО передавали працівники АТ «Укргазвидобування» регіональним департаментам та управлінням освіти і науки в 24 обласних державних адміністраціях, а також до департаменту освіти та науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради.