2020-08-06

ExxonMobil повідомила про можливість скорочення її нафтогазових запасів на 20%

Американська нафтогазова компанія ExxonMobil Corporation прогнозує, що через зниження цін на ринку енергоносіїв можуть бути змінені оцінки наявних у неї запасів вуглеводнів - вони можуть скоротитися на 20%. Про це свідчить звітність, яку компанія подала в Комісію з цінних паперів і бірж США, передає Trend з посиланням на ТАСС. 

Представники ExxonMobil констатували, що «зниження цін на нафту і природний газ може вплинути на оцінки розвіданих запасів корпорації». Як зазначається в документах, «якщо середня вартість, зафіксована в 2020 р, збережеться до його завершення, певні обсяги нафти, бітумів і природного газу до кінця року не вважатимуться розвіданими запасами, згідно з визначенням комісії».

У матеріалах констатується, що дані оцінки проводяться на основі ряду факторів, в тому числі капітальних витратах компанії, стадії розробки родовищ, а також цін на енергоносії. В ExxonMobil допускають, що «скорочення розвіданих запасів корпорації може скласти приблизно 20% від 22,4 млрд барелів нафтового еквівалента».

В кінці липня ExxonMobil повідомила, що в II кварталі поточного року зазнала збитків у розмірі майже $ 1,1 млрд через зниження цін на ринку енергоносіїв, викликаного пандемією коронавируса.