2021-05-27

США не продовжуватимуть нафтову угоду між Delta Crescent Energy і сирійськими курдами

Адміністрація Байдена вирішила не продовжувати виключення з сирійських санкцій відносно американської Delta Crescent Energy, яка вела розробку нафтових родовищ на північному сході Сирії, повідомив інформаційний центр автономної адміністрації північно-східної Сирії. Delta Crescent Energy, заснована в 2019 році, могла працювати в північно-східній Сирії на підставі наданого колишньою адміністрацією Дональда Трампа виключення з санкцій закону «Цезар», пише "Інтерфакс".

Уряд Сирії, а також гаранти мирного процесу - Росія, Туреччина та Іран - засудили нафтову угоду між компанією США і сирійськими курдами.

Угода про співробітництво в галузі видобутку та реалізації нафти Delta Crescent Energy укладена з підтримуваною США курдською автономією в липні 2020 року. Компанія була єдиною нафтовою компанією з США, що працювала на північному сході Сирії.

На думку оглядачів, рішення адміністрації Байдена не продовжувати виняток виглядає як чергова поступка напередодні можливої ​​зустрічі з російським президентом. Крім того, рішення американського президента йде також в руслі заявленого зеленого порядку.