2021-07-07

Сланцеві компанії США не наважуються збільшити видобуток і хеджування

Виробники сланцевої нафти збільшують видобуток щоразу, коли ціни на нафту ростуть. Однак цього року сланцева галузь США стримує подібні пориви, незважаючи на те, що ціна на нафту перевищила $ 70 / бар. Її представники зберегли нижчий рівень виробництва після того, як пообіцяли інвесторам, що скоротять свої витрати, щоб підвищити прибутковість.

У понеділок Організація країн-експортерів нафти і її союзники, відомі як група ОПЕК +, не змогли прийти до угоди про збільшення поставок на ринок. Це може підштовхнути нафту вгору, хоча у вівторок ціни впали, оскільки інвестори побоювалися, що без нової угоди члени ОПЕК + можуть «відкрити крани», що надасть потужний тиск на ціни.

Сланцеві компанії цього року активно хеджувати, щоб зафіксувати ціни, які захистять прибуток в разі їх падіння. Однак хеджування може бути дорогим, викликаючи списання, якщо ціни на нафту виростуть до рівнів, на які орієнтовані виробники. Так, група з 53 виробників нафти  в I кварталі втратила $ 3,2 млрд за контрактами на хеджування.

За даними консалтингу, тільки 12 з 40 операторів, які в 2021 році хеджуватимуть нафту, мали середню ціну хеджування вище $ 50 / бар.