2022-01-20

«Східний геологічний союз» планує буріння двох свердловин на Кошевойському родовищі

ТОВ «Східний геологічний союз» (яка входить до групи Geo Alliance) планує буріння та облаштування свердловин №8,9 на Кошевойському родовищі. Про це повідомляє EXPRO із посиланням на звіт ОВД. 

За даними ОВД планується буріння похило-скерованих розвідувальних  свердловин № 8 та №9 Кошевойського родовища з проектною глибиною по вертикалі – 6300 (+500) м і по стовбуру 6434 (+500) м.

Також, у складі планованої діяльності на зазначених свердловинах передбачений виклик припливу вуглеводнів (перфорація), освоєння, випробування (дослідження), обв’язка свердловин, спостереження за свердловинами, підключення пробурених свердловин до існуючого шлейфу підключення свердловини № 107-біс Кошевойського родовища до установки підготовки газу.

Буріння та випробування свердловин проводитиметься із застосуванням бурової установки  з верхнім приводом. Зокрема передбачається застосування, вільного на момент буріння, одного з чотирьох альтернативних варіантів бурових установок (National 110 UE, ZJ70/4500J, ZJ 70, SL 2500-AC-W-500T, або аналогів), які були обрані в залежності від технологічних та геологічних особливостей буріння свердловин та найбільш підходять для здійснення планованої діяльності.