2021-12-28

Шахта «Хмельницька» отримала виклик до суду через позов Держгеонадр

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Держгеонадра до ТОВ «Шахта «Хмельницька», в якій позивач просив припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5425 від 30 листопада 2011 року (видобування кам`яного вугілля - антрациту, строком на 20 років), наданого відповідачу.
 
В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що ТОВ «Шахта «Хмельницька» не усунуло порушень, зазначених в Приписі, а також не надав до ДНВП «Геоінформ України» щорічну звітність балансу запасів корисних копалин за формою 5-гр, 7-гр, 6-гр за 2014-2020 рр. На підставі зазначеного, ДСГНУ просила задовольнити позов.
 
Слід зазначити, що місце реєстрації ТОВ «Шахта «Хмельницька» знаходиться на території України, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (Розпорядження КМУ № 1085), відповідно, належний поштовий зв’язок відсутній. Тому, задля інформування відповідача, усі документи опубліковані на офіційних веб-сайтах ДСГНУ та Судової влади.
 
Позов суд задовольнив, з огляду на докази Держгеонадр, а тому спецдозвіл № 5425 для Товариства був анульований.