2021-04-23

Розпочався Саміт лідерів з питань клімату

За ініціативи Президента США Джозефа Байдена 22 квітня розпочався перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату. Захід базується у Вашингтоні, але за карантинних вимог проходить у віртуальному форматі. До участі у саміті запрошені лідери понад 40 країн та міжнародних організацій.

У четвер, 22 квітня, у рамках саміту виступили лідери США, Китаю, Німеччини, Франції, Росії, Індії, Канади, Японії та інших країн. Були обговорені кліматичні виклики та загрози, а також необхідність докладання спільних зусиль для збереження клімату на планеті.

Під час виступу Джо Байден заявив про мету США зменшити викиди парникових газів на 50-52 % від рівня 2005 року протягом 10 років і досягти чистого нульового рівня викидів до 2050 року. Він закликав інших лідерів країн приєднатися до процесу збереження клімату.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш під час саміту наголосив на тому, що для пом’якшення кліматичних змін країни світу мають поставити собі надамбіційні цілі на найближчі 10 років.

Генсек ООН закликав лідерів країни світу створити глобальну коаліцію для досягнення нульових вуглецевих викидів до середини століття.