2021-04-23

Розпочалися геофізичні дослідження на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

Компанія «Аркона Газ-Енергія», що входить до групи Smart Energy та володіє спецдозволом на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища, що у Полтавській області, розпочала дослідницькі роботи на своєму родовищі. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

За результатами досліджень буде уточнено розташування наступних проєктних свердловин, запланованих для подальшої розробки родовища. В рамках цих робіт Аркона розпочала проведення термо-атмо-геохімічних досліджень території всього спецдозволу. Вони дозволять уточнити геологічну будову Свистунківсько- Червонолуцького родовища та визначити оптимальні місця для закладання майбутніх свердловин. Також компанія готується до проведення 3D-сейсморозвідувальних робіт, які охоплять усю територію спеціального дозволу та котрі заплановані на кінець 2021 – початок 2022 року.

«Наразі ми складаємо проєкт подальшої промислової розробки Свистунківсько-Червонолуцького родовища. Окрім того, очікуємо на результати оцінки запасів та ресурсів вуглеводнів від незалежного міжнародного консультанта, яка дозволить фіналізувати наші виробничі плани щодо родовища», - прокоментував Віктор Дудзич, технічний директор групи компаній Smart Energy.