2024-07-12

Кількість робочих місць у нафтогазовій промисловості США зростає попри економічні проблеми

Energy Workforce & Technology Council опублікувала свій щомісячний звіт про робочі місця, вказуючи на ознаки постійного покращення зростання зайнятості в нафтовій і газовій промисловості, повідовляє World Oil.

Згідно з попередніми даними Бюро статистики праці (BLS) і аналізом Energy Workforce & Technology Council, у червні 2024 року в секторі нафтопромислових послуг США було створено 968 робочих місць. Загалом сектор енергетичних послуг на даний момент забезпечує 647 636 робочих місць у Сполучених Штатах. Вперше у 2024 році зростання зайнятості перевищило зростання у 2023 році майже на 450 робочих місць.

На національному рівні економіка США додала 206 000 робочих місць у червні; однак рівень безробіття зріс до 4,1%, найвищого рівня з жовтня 2021 року. Зростання сектору енергосервісу є особливо помітним, враховуючи ширший економічний контекст зростання рівня безробіття, що свідчить про цілеспрямоване відновлення на ринках праці в енергетиці.

«Таке зростання кількості робочих місць у секторі нафтопромислових послуг є позитивним показником для американського виробництва енергії, — сказала президент Energy Workforce Моллі Детерман. — Незважаючи на економічні проблеми, що охоплюють національну робочу силу, наш сектор продовжує демонструвати стабільне зростання завдяки прогресу в технологіях і постійному глобальному попиту на американську нафту і газ».