2024-07-12

НАНУ продовжила термін подачі запитів на участь у конкурсі робіт за бюджетною програмою

Національна академія наук України продовжила термін подачі установами НАН України запитів на участь у конкурсі на проведення наукових і науково-технічних (експериментальних) робіт за бюджетною програмою «Підтримка розвитку пріоритетних напрямів наукових досліджень» (КПКВК 6541230) на 2025–2026 роки.

Враховуючи те, що внаслідок російської збройної агресії установи НАН України, що знаходяться в різних регіонах країни, об’єктивно мають різні умови для підготовки якісних та конкурентних запитів на участь у конкурсі, а також численні звернення установ НАН України щодо подовження строків подачі запитів на участь у конкурсі наукових і науково-технічних (експериментальних) робіт за бюджетною програмою КПКВК 6541230 на 2025-2026 роки, Президією НАН України на засіданні 10 липня 2024 року прийнято рішення про  продовження терміну подачі установами НАН України запитів на проведення наукових і науково-технічних (експериментальних) робіт до 26 липня 2024 року.

Конкурс проводиться з метою відбору та реалізації актуальних наукових і науково-технічних робіт установ НАН України, спрямованих на вирішення проблем оборони і національної безпеки України, її відновлення у повоєнний час, за такими пріоритетними напрямами, затвердженими постановою Президії НАН України від 29.05.2024 №231 «Про проведення конкурсу наукових і науково-технічних (експериментальних робіт за бюджетною програмою КПКВК 6541230 на 2025-2026 роки» (зі змінами):

Секція фізико-технічних і математичних наук НАН України

  • Математичне моделювання процесів і систем оборонно-безпекового призначення, інтелектуальні інформаційно-комунікаційні технології та робототехніка.
  • Механіка та технології ракетно-космічних, авіаційних і морських апаратів і систем, механіка матеріалів та конструкцій для потреб оборони та безпеки держави.
  • Радіофізичні та оптичні системи для посилення обороноздатності держави.
  • Ресурсозберігаючі, енергоощадні та екологічно безпечні технології інноваційних матеріалів для промисловості, медицини та оборони.
  • Технології критичних корисних копалин, проблеми хімічного, радіаційного та біологічного моніторингу стану довкілля та його відновлення.
  • Енергетичні технології і системи, розподілена енергетика та водопостачання.
     

Секція хімічних і біологічних наук НАН України

  • Розроблення нових хімічних речовин, матеріалів, процесів та технологій їх виробництва для базових галузей економіки і військово-промислового комплексу.
  • Розроблення сучасних біологічних та біомедичних методів, діагностичних засобів і технологій для забезпечення держави у воєнний та повоєнний час.
  • Розроблення сучасних підходів, методів та технологічних засад біологічної, екологічної та продовольчої безпеки в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови України.
     

Секція суспільних і гуманітарних наук НАН України

  • Структуроутворення у воєнно-повоєнній економіці України.
  • Збереження і відновлення соціогуманітарної сфери України в умовах війни та повоєнних викликів.

Докладніше - за посиланням.