2020-11-06

Робітники в Індії знайшли два дорогих алмази на родовищах Панна

Двоє робітників стали мільйонерами після того, як виявили два алмази на родовищах в районі Панна в штаті Мадхья-Прадеш в Індії. Один з них добув камінь вагою 7,44 карата на родовищі у Джаруапурі, а інший - камінь вагою 14,98 карата в районі Крішна-Кальянпур. Район Панна, розташований в економічно відсталій області Бунделькханд. Він славиться своїми алмазними родовищами. 

Камені, які 2 листопада було здано на зберігання в алмазний офіс, будуть продані з аукціону, і робітники отримають виручку за вирахуванням 12,5 % роялті, пише Rough&Polished

Камінь вагою 7,44 карата буде коштувати близько 3 млн доларів, а більший камінь - вдвічі більше. Точну суму буде визначено тільки після того, як влада уважно вивчать камені. 

Обидва робітники були у захваті від своїх знахідок. Для одного з них, дрібного фермера з двома акрами землі, це перша така знахідка. «Я використую виручені кошти на навчання своїх дітей», - заявив він. Другий з них розповів: «Я входжу в групу з чотирьох осіб, і ми докладали всіх зусиль, щоб знайти алмази на нашій приватній землі протягом останніх шести місяців. За божої милості, я вперше знайшов цей якісний алмаз»

Район Панна, розташований в економічно відсталій області Бунделькханд. Він славиться своїми алмазними родовищами.